Évtizedek óta kíséri a betegség, amit anyai ágon örökölt.



Kern And­rás ritkán beszél róla, de életét évtizedek óta kíséri a depresszió, amelynek kínzó tüneteit munka mellett gyógyszerekkel próbálja enyhíteni.

'Depresszióra való hajlam van bennem, ez is anyai örökség – árulta el Kern András.

A színész bevallotta, problémájával már huszonévesen szakemberhez fordult, méghozzá hazánk talán legismertebb pszichológusához, Popper Péterhez.

'Végighallgatta az én depresszióra való hajlamom történetét, és azt mondta: nézze, két változat van, vagy ide lefekszik a díványra, kicsit beszél magáról – ezt úgy hívják, hogy pszichoanalízis –, és megállapítjuk, hogy a depressziójának mi az oka, de ez egy-két évig tarthat' – mesélte Kern. 

- Egy-két év, amíg maga rájön, hogy szerelmes vagyok anyámba, avagy látens homoszexuális vagyok? És mi a másik opció? – kérdezett vissza ekkora a színész. Popper azt javasolta, hogy menjen el egy pszichiáterhez, és kérjen gyógyszert, amellyel kezelni tudják a betegségét.

Kern ez utóbbi lehetőséget választotta. A kedélyjavítók azóta is elkísérik életét, sőt volt, hogy kórházba is befeküdt, hogy segítsenek rajta. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!