Lehet, hogy ez volt a tragédia oka?



Facebookon röppent fel a hír, hogy "Ha műszakilag minden rendben volt a busszal és féknyom sem volt, és ennyire hirtelen, ilyen gyorsan hatalmas tűztenger keletkezett, csak meg kéne vizsgálni "mikroszkópikus" módszerekkel a csomagtereket a busz jobb oldalán.
Hátha volt vagy voltak ott marmonkannák, amik a csúszásos ütközés után egy pillanat alatt lángba boríthatták a buszt...

Ugyan a halottakon (Isten nyugosztalja őket!) és a sebesülteken ez már nem segít, de a jövőre nézve és hallva ilyen marmonkannás "pótüzemanyag" szállításokról, szigorítani kellene az üzemeltető társaságok belső szabályzásán függetlenül attól is, ha most nem ez volt az oka a hirtelen felcsapódó lángoknak."

Miközben Olaszországban teljes erővel folyik a munka, itthon mindenki igyekszik a szakértők véleményét kérni. Mi történhetett pontosan? Senki sem tudja, de elméletek azért születtek.
Nem várható gyors eredmény, legalább fél évig elhúzódhat a veronai buszbaleset okainak kivizsgálása, és a történtek pontos rekonstruálása még így sem garantált. A busz ugyanis teljesen kiégett, és az utazási valamint műszaki információkat rögzítő tachográf is megsemmisült.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!