Pánik lett úrrá rajta, és ekkor zuhant a nyolc méteres mélységbe.



Egy lombházból zuhant ki a 24 éves Julia Mandoki énekesnő, Leslie Mandoki zenész lánya. Egy természetvédő akción kapaszkodott fel a tüntetők közé, amikor megtörtént a baleset, még mindig kórházban van. 

Az észak-rajna-vesztfáliai erdőség védelmében csatlakozott a tüntetőkhöz a 24 éves Julia Mandoki, Leslie Mandoki zenész lánya. A Blikkca német Bild értesüléseire hivatkozva azt írja, hogy a kivágásra ítélt erdőben hetek óta tiltakoznak a barnaszénbányászat folytatása miatt. Lombházakba költöztek, hogy így akadályozzák az erdőirtást. Ez alatt az idő alatt már több rendőr megsérült, és egy tiltakozó életét is veszítette szintén zuhanás maitt. 

Julia is egy ilyen lombházba próbált felmászni, amikor legalább 6, legfeljebb 8 méteres magasságból kizuhant. 'Meghalhatott volna a lányom, de az is előfordulhatott volna, hogy élete végéig kerekesszékbe kényszerül' - mondta Leslie Mandoki. Az orvosok azt mondták neki, hogy nincs életveszélyben, több bordája eltört, és testét zúzódások borítják. Egyelőre még nem tudják, meddig tartják bent a kórházban. 

Julia Mandoki is üzent a Bildnek a kórházból. 'Még soha nem szembesültem ilyen nagy mértékű rendőri erőszakkal, de ennyi békés emberrel sem volt alkalmam még megismerkedni, mint a Hambachi erdőben. Amikor csütörtök reggel kivonultak ellenünk a rendőrök, gyorsan felmásztam az egyik lombház létráján. Már annak utolsó fokánál jártam, amikor megláttam, ahogy emberek kerültek életveszélybe. Éppen akkor ért fel egy másik lombház kötélkorlátja fölé a rendőrség emelőpadja. Elképzelhetetlen pánik lett úrrá rajtam, és ekkor zuhantam le a nyolc méteres mélységbe' - idézte az énekesnő szavait a Blikk. A rendőri jelentés szerint azonban egy rendőr sem tartózkodott a közelben. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!