Felmerült a szándékos szennyezés lehetősége is, így már nyomoz a rendőrség.



Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szennyezett tejtermékek miatt, mert egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit szándékosan szennyezhette valaki; egyben a hivatal arra kéri a fogyasztókat, hogy vásárláskor minden esetben ellenőrizzék a termékek csomagolásának sértetlenségét. 

A Nébih az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében ismerteti: az ügyfélszolgálatra bejelentés érkezett arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása miatt, szennyezés történhetett. 
    
Az érintett üzletláncok, a Nébih és a nyomozóhatóság között folyamatos a kapcsolattartás a probléma kezelése érdekében - jelezte a hivatal, konkrét cég említése nélkül. Hozzátette: a szennyezéssel esetlegesen érintett termékeket az élelmiszer-vállalkozások azonnal visszahívták a forgalomból.

Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van, a Nébih addig, amíg a szándékosság nem zárható ki, a problémát súlyosnak tekinti.

Felhívták a vásárlók figyelmét arra, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!