Egyedül ő maradt életben az autó 5 utasa közül.



Az egész or­szágon átsöpört a vi­har pénteken: nagyrészt leszakadt ágakhoz és vezetékekhez riasztották a tűzoltókat, de a legszörnyűbb kiszállásuk egyértelműen Tolna megyében volt. Egy öttagú kis­vaszari család épphogy hazaindult a dombóvári kórházból, amikor a pusztító szélvihar váratlanul kicsavart egy hatalmas, negyvenméteres fát, ami pont a kocsijuk tetejére csapódott. A hátsó ülésen utazott egy alig fél éves csecsemő és egy tinédzserlány is. Csupán az anyósülésen ülő O. Éva maradt életben. A többieknek esélyük sem volt.

– Menet közben érte őket a halál. A kocsit vezető Attila az utolsó pillanatban még reflexből lehajtotta a felesége fejét, magán már nem tudott segíteni, de a szerelme életét így megmentette – mondta megtörten a szerencsétlenül járt család egyik hozzátartozója a Borsnak.

Túlélésében főként ez játszott közre, de mint a Tényeknek megtörten nyilatkozó Éva elmondta, az is, hogy a zuhanó fa éppen a két ága közötti részével csapódott be a fejénél.

A halálautó hátsó ülésén a házaspár lánya, a 17 éves H. Eve­lin és az otthon maradt fiuk felesége, a 20 esztendős K. Mónika ült az öt hónapos kislányával, Hannácskával. Az új­donsült kismama délután hasfájásra panaszkodott, ezért kellett elvinniük a kórházba. A vizsgálatok után mentek volna haza...

– Az ifjabbik Attila elvesztette a feleségét, a gyermekét, az édesapját és a testvérét is. Imádta a családját, már nagyon várta őket haza, de csak az édesanyját ölelhette meg újra. Pokoli lelki gyötrelmeken mennek most ők keresztül, nem esznek semmit, nem beszélnek senkivel, a házba sem tudnak visszamenni, hiszen minden csak rájuk emlékezteti őket. Az idejük nagy részét a közeli falvakban élő rokonaiknál töltik – tette hozzá lapunknak a család egy barátja.

A családfő fahordással és kaszálással foglalkozott, ismerősei dolgos embernek ismerték. Információink szerint az összeroncsolódott kocsi kölcsönautó volt, a család életben maradt tagjai pedig a közeljövőben el­hagyják a települést. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!