Így jobban indul a napod!



Igaz, hogy a következőkben felsorolt dolgok megvalósításáért kicsit korábban kell kelni, de hidd el megéri, mert frissen és energikusan tudsz majd nekivágni a napi feladataidnak. Szóval jöjjön az a 9 dolog, amit érdemes elvégeznünk még reggel 9 óra előtt:

1. Állítsd az ébresztődet korábbra

Ébredés után csupán annyi időd van, hogy a ruhádat gyorsan magadra kapd és már indulsz is ki az ajtón? Akkor változtass kicsit, hiszen ahhoz, hogy kialakíts egy kellemes reggeli rutint idő kell. Kelj olyan időpontban, hogy legyen elegendő időd összeszedni a gondolataidat és ráhangolódni a feladataidra. Elég 10 vagy akár 5 perccel korábban kelni, ami nem olyan nagy megerőltetés.

2. Szívd magadba a reggeli nap sugarait

Őseink nem hiába keltek és feküdte a Nappal egyszerre. Habár felgyorsult világban élünk, de szánj arra időt, hogy ébredés után kiállj a teraszra, vagy az ablakba és hagyd, hogy a Nap sugara feltöltsön. Ez nem csak energiát ad, hanem az anyagcserédet, a koncentrációsképességedet is felpörgeti.

3. Meditálj

Akár a Nap sugaraiban sütkérezve, akár egy csésze reggeli tea kíséretében csendesedj el egy kicsit. Gondold át, hogy milyen terveket valósítanál aznap meg. Állj feladataidhoz pozitívan, és ne stresszelj a határidőktől, megbeszélésektől, késésektől.

4. Szentelj időt a nyújtózódásra

A reggeli nyújtózódás nem csak a csontoknak, izmoknak és az ízületeknek tesz jót, hanem az elmének is. Segítségével átmozgatjuk az egész testet, fokozzuk a vérkeringést, így könnyebben indulhat a nap.

5. Hallgass inspiráló zenéket

Már számos tanulmány támasztotta alá, hogy egyes zeneszámok pozitívan hatnak az elmére és a gondolkodásra, ezért nem árthat, ha ezekhez hasonló melódiákkal indítod a napot. Ha megerősítésre van szükséget, hallgass inspiráló szövegeket tartalmazó felvételeket, viszont ha relaxálni szeretnél, akkor válassz nyugtató dallamokat.

6. Készíts tápláló reggelit

Rengeteg ember kihagyja a reggelit, egyszerűen azért, mert nincs rá elég idejűk. Pedig ez elég nagy hiba, hiszen a szervezetnek szüksége van a táplálékra ahhoz, hogy lendületesen teljesítsen a nap folyamán. Akár joghurt, akár müzli, vagy gyümölcs, valami kis apró dolgot mindenképpen faljunk, mielőtt kilépünk a ház ajtaján.

7. Igyál elegendő vizet

A dehidratáció egyre gyakoribbá vált manapság az emberek körében. Figyelnünk kell a megfelelő mennyiségű víz bevitelre, ezért felkelés után jót tesz egy pohár citromos víz lehúzása, mert felfrissít, beindítja az emésztőrendszert és kiűzi a méreganyagokat is. A nap további részében se feledkezzünk el a vízfogyasztásról!

8. Gondolj hálával a dolgaidra

Akár hálanapló vezetésével, akár ha megköszönjük, hogy ezt a reggelt is megérhettük egészségben, ne felejtsünk el hálásak lenni mindazért, amink van. Másoknak is mosolyt csalhatunk az arcára, ha hagyunk kedves kis üzeneteket.

9. Mondogass pozitív kijelentéseket

Ha igazán koncentrálni szeretnénk életünk egyik fontos feladatára, akkor mindenképpen pozitívan érdemes hozzáállnunk. Ne hagyjuk, hogy a negatív energiák, a kétségek se a félelmek elvegyék a kedvünket. Pozitív kijelentések segítségével csak tovább erősíthetjük magunkat.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!