Ha másoknál bevált, nálad miért ne?



Lynn Taylor munkaügyi tanácsadó szerint a legtöbb sikeres ember esténként, lefekvés előtt elvégez pár szokást, ami szerepet játszhat a sikerük kialakulásában. Ezek nem különleges dolgok, mégis hasznos lehet, hiszen végtére, dollármilliomos emberekről van szó, akik biztos tudnak valamit.

1. Elképzelik a sikert

A legtöbb sikeres ember úgy fekszik le, hogy elképzeli azt, hogy holnap minden sikerülni fog, és elérik a céljukat. Mindent fejben aprólékosan kielemeznek, eldöntik, hogy mit fognak mondani, tenni. És végül sikerrel járnak.

2. Esténként sétálnak és elalvás előtt mindig olvasnak

Joel Gascoigne, a Buffer társalapító-vezérigazgatója minden este 20 perces sétára indul, a blogján pedig azt írja, ez az egyik legjobb módja annak, hogy kiengedje a gőzt, lazítson, és kiértékelje a napját. Bill Gates például minden este olvas, egy listát is összeállított a kedvenceiről, amit mindenkinek ajánl (The man who fed the world – Leon Hesser, he Myth of the Stron Leader – Archie Brown).

3. Nem gondolnak a munkára, és kikapcsolják a telefonjukat is

Fél órával lefekvés előtt nem ellenőrzik az emailjeiket, nem válaszolnak az üzenetekre, és ami a legfontosabb, nem gondolnak többé a munkahelyi problémáikra.

4. Az este mindig a családé

A sikeres emberek az estét mindig igyekeznek a családjukkal, párjukkal, kedvenc állataikkal tölteni. Michael Woodward pszichológus, író szerint a családdal való szoros kapcsolat kialakítása hozzájárulhat a sikerhez.

5. Pozitív dolgokra összpontosítanak

A sikeres emberek attól sikeresek, hogy igyekeznek minél hatékonyabban kizárni a negatív gondolataikat a fejükből. Bármilyen nehezen is alakuljanak a dolgaik, ezek az emberek mindenben a jót keresik.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!