NE HAGYD AZ UTOLSÓ PILLANATRA A VISSZATÉRÍTÉST!



Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni az adóbevallás elküldését annak a 800 ezer embernek, akiknek visszajár pénz, vagy jóváírás a pénztári számlájukon, mert az adóhivatal legkésőbb a beküldéstől számított 30 napon belül kifizeti az összeget!

Idén már a NAV új szolgáltatása, az e-szja biztosítja, hogy érvényes bevallásunk legyen május 22-én az ügyfélkapun keresztül. A tervezetet viszont több okból is érdemes mielőbb megnyitni és megnézni, hogy az rendben van-e. Azért érdemes átnézni az ügyfélkapura elküldött bevallást, mert bár a benyújtás elmulasztásáért mulasztási bírságot nem szabnak ki, de az már a magánszemély felelőssége, hogy a jövedelmeiről precíz bevallás készüljön, és ne hiányozzon belőle semmi.

Célszerű mindenkinek a lehető leghamarabb elküldeni a bevallást, hogy a visszajáró összeget a beérkezéstől számított 30 napon belül megkapják. Az érintetteknek arra kell figyelni, hogy a visszaigényléshez szükséges adatokkal kiegészítsék a bevallást, és beírják a bankszámlaszámukat is.
Ha valaki azt szeretné, hogy a postás vigye az összeget, akkor a lakcím megadásával kell ezt jelölni, és 30 napon belül utalják.

A több mint félmillió, önkéntes pénztárba befizető magánszemélynek is érdemes mielőbb elfogadni a bevallási tervezetet, mert a pénztáraknak is a bevallás beérkezésétől számított 30 napon belül utal majd a NAV. Így azok az egészségpénztári tagok, akik most elküldik az ügyfélkapun keresztül a bevallásukat, már május 2-án el is tudják költeni az egészségpénztári számlára visszautalt adó összegét.

►►KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!