Az emberek többségének fogalma sincs, hogy mi az, amit megeszik.



Az élelmiszeripar az egyik legproblémásabb és legkorruptabb ága a gazdaságnak. Az emberek többségének fogalma sincs, hogy mi az, amit megeszik. Az Egyesült Államokban az Organic Consumers Association nevű szervezet felméréséből az derül ki, hogy a megkérdezettek 75 százaléka nem tudta, hogy többségében genetikailag módosított élelmiszereket fogyaszt.

Most következzen 7 élelmiszer, amit ajánlott elkerülnöd, ha fontos számodra az egészség!

1. Cukormentes, diétás üdítők

Ezekben az üdítőkben lehet, hogy nincs konkrét cukor, de nagyon sok édesítőszer található, amelyek főként a gyerekekre ártalmasak. Például a Mountain Dew-ben 77 g cukor van, ami 12 teáskanálnyi mennyiség, de a diétás kólában, Pepsiben is számos édesítőszer található. További ízfokozók: aszpartám, aceszulfám-K, valamint a szukralóz. Ezek az anyagok, ha felhalmozódnak a szervezetben, akkor depressziós tüneteket, emésztési problémákat, ízületi fájdalmakat, anyagcsere zavarokat, idegproblémákat okozhatnak.

2. Sűrített paradicsom konzerv

A friss paradicsomnál nincs jobb, hiszen tele van egészséges vitaminokkal, tápanyagokkal, antioxidánsokkal. Ugyanez nem mondható el a konzervált változatról, sőt, a termékek többségében megtalálható a biszfenol-A, amelyet leginkább polikarbonát műanyagok előállítására használnak fel, ami az emberi szervezetben meddőséget, cukorbetegséget, szívbetegséget, elhízást okozhat. Ha mégis szeretnél paradicsomlét vásárolni, válaszd azt a terméket, amelyet üvegben árulnak.

3. Mikrós popcorn

Korábban a felhasznált diacetyl vegyület okozott gondot, de mivel ezt a mikrós popcornoknál betiltották, a gyártók egy más anyaggal helyettesítettek, amiben kipattoghattak a szemek. Ez a vegyület azonban száraz köhögést, szapora légzést, émelygést, lázat, fájdalmakat okozhat. Ha szeretnél popcornt enni, vajban pirítsd meg a kukoricát egy edényben, annál jobb nincs is.

4. Halrudacskák

A legtöbb esetben a halrudacskák vajmi kevés halat tartalmaznak, inkább úgy lehetne fogalmazni, hogy a gyártók egy halkeverék masszát állítanak elő, ami teli adalékanyagokkal. A halakat leginkább csak az íz kedvéért teszik bele, a többi részt olyan adalékanyagok teszik ki, mint a monoszódium-glutamát, és a különböző keményítők.

5. Olvasztott sajtok

Ezek az összeolvasztott, sajtrészekből újrahasznosított keverékek tele vannak ártalmas hatóanyagokkal, mint amilyen a módosított tejfehérje koncentrátum.

6. Sült csirkefalatok

A gyorséttermekben kapható csirkefalatok olyan anyagokat tartalmaznak, mint az alumínium-foszfát, a monokalcium-foszfát, módosított kukorica keményítők, különböző ételszínezékek. Ezek használata pedig nem arra vall, hogy a csirke, amit megeszel, az friss és egészséges, a magas kalória- és sótartalomról nem is beszélve.

7. Fehér kenyér

A finomított lisztből készült kenyérben szinte semmilyen hasznos tápanyag nincs, sőt ez a péktermék megemeli a vércukorszintet, ezért van az, hogy a cukorbetegek nem szabad ilyen típusú kenyeret egyenek. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!