Nem példa nélküli, hogy egy 10 éven aluli gyereket gyilkossággal vádolnak.



Szándékos emberöléssel vádolnak egy kilencéves gyereket, aki öt ember halálát okozhatta – írja az Origó.

Egy lakókocsi felgyújtásával vádolnak egy kilencéves gyereket Illinois államban, ami a benne lakó ötfős család halálát okozta áprilisban. Az áldozatok között volt két 2 éves gyerek, és egy 1 éves is.

A megyei ügyészség most szándékos emberölés és szándékos gyújtogatás miatt emelt vádat a gyerek ellen. A gyerek nemét nem közölték, és azt sem hozták nyilvánosságra, hogy volt-e kapcsolat a gyilkos és az áldozatok között.

Az viszont biztos, hogy tudott arról, hogy a család a lakókocsiban tartózkodott, amikor a tüzet okozta.

'Nehéz döntés volt. Tragédia, hogy az egyik legsúlyosabb vádat pont egy nagyon fiatal ember ellen emeltük – nyilatkozta a megyei ügyészség egyik ügyvédje.

Amennyiben elítélik, a gyerek minimum öt éves próbaidőt kaphat, de annak 21 éves koráig mindenképpen le kell járnia. Mellette valószínűleg terápiára, pszichológiai felmérésre és kezelésre kell járnia. A törvények szerint 10 éven aluli gyereket nem lehet őrizetben tartani, és a tárgyalása sem lesz nyilvános.

Nem példa nélküli, hogy egy 10 éven aluli gyereket gyilkossággal vádolnak. Múlt hónapban egy 9 évest vádoltak meg azzal, hogy megölte az anyját, de a bíró elutasította a vádakat.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!