A titkolózás nem minden esetben rossz, sőt van, amikor jobban tesszük, ha egyes dolgokat megtartunk inkább magunknak.



Olykor még a legjobb házasságokban is előfordul, hogy történnek kellemetlen dolgok. Ezek a dolgok, viszont csakis a két félre tartoznak, senki másra. Ezért ezeket őriznünk kell a nyilvánosság elől, mert ha ezeket a kényes témát megosztjuk másokkal, az rossz hatással lehet a házasságra.

Kapcsolati szakértők összeállították a házasság azon vetületeit tartalmazó listát, melyet titokban kell tartanunk, még annak ellenére is, ha késztetést érzünk arra, hogy kibeszéljük a dolgot a barátainkkal.

1. Privát fotók

Minden pár készít olykor egy-egy, számukra nagyon személyes, és olykor akár intim képeket. Ezekkel viszont semmilyen körülmények között nem éri meg dicsekedni másoknak. Ez csak kettőtökre tartozik, ezért meg kell húznotok a határokat, és még ha szuper jól is néztek ki a fotókon inkább tartsátok meg magatoknak!

2. Anyagi problémák

Mi sem teheti nyomasztóbbá a házasságot, mint egy hirtelen jött pénzügyi probléma. Sokszor észre sem vesszük, hogy az anyagiakról panaszkodunk barátainknak, ezért figyelmeztessétek egymást, hogy ez a probléma csak rátok tartozik, ketten kell megoldjátok. Ilyen helyzetekben legjobb ha partnerekként ültök le egymással beszélni és ésszerűen megoldást kerestek a problémára.

3. Veszekedések részletei

Mindenki összekap olykor a párjával, de az ilyen civakodásokat négyszemközt kell megbeszélni. Nincs is annál kellemetlenebb, amikor egy társaságban egymás iránt érzett sérelmeiteket taglaljátok. A kapcsolatok lényege a kompromisszumokban rejlik, a másik fél megalázása csak tovább szítja a bajt.

4. Intim életetek részletei

A média folyton azt akarja elhitetni velünk, hogy mindenki mindenkivel gond nélkül képes beszélgetni az intim életéről. Viszont, aki átlát ezen a „butításon” az tudja, hogy ez egy olyan kényes téma, ami valóban csak a két félre tartozik. Hogyan érezhetnétek biztonságban magatokat az együttlétek során, ha tudjátok, hogy a másik úgyis kibeszéli a történteket a barátainak. Ez nagyon negatívan hathat a házaséletre, hosszútávon akár el is hidegülhettek egymástól. Ha valami nem jó, vagy valamit másképp szeretnél, akkor nyíltan mond a párod szemébe, és ne a barátaidnak panaszold el.

5. Mit gondol igazából a párod a szeretteidről

Előfordulhat, hogy a családod nem igazán találja meg a közös hangot a választottaddal. Ilyenkor teljesen fölösleges, hogy olajat önts a tűzre azzal, hogy őszintén elmondod a feleknek, hogy mit is gondolnak egymásról. És ugyanez a helyzet a barátokkal való viszonyra is. Nincs amiért fölösleges drámát előidézz ezzel, inkább próbáld megtalálni az egyensúlyt, és törekedj arra, hogy a békét megteremtsd a szeretteid és a párod közt.

A titkolózás nem minden esetben rossz, sőt van, amikor jobban tesszük, ha egyes dolgokat megtartunk inkább magunknak, mintsem valamit tönkretegyünk azzal, hogy világgá kürtöljük.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!