Mindig vigyázz arra, hogy mit beszélsz.



A hindu filozófia foglalkozik a családi, társasági élettel, annak szabályaival. Ezek szerint igyekezni kell úgy élni, hogy ne okozzunk magunknak, és a családunknak se kellemetlenséget, vigyázzunk a dolgainkra, és arra, hogy mit beszélünk, nehogy sértődés legyen a vége.

1. Ne oszd meg egy idegennel azt, ha a családi életed feszült, netán stresszes

Ez nem vezet sehová, sőt azt a látszatot kelti és erősíti, hogy nem tudod megoldani a családi nehézségeket, konfliktusokat, ami azt jelenti, hogy nem is szereted igazán őket.

2. Az érzelmi életed a te magánügyed

Nem szabad úgy viselkedned, mint egy nyitott könyv. A legbensőbb érzelmeidet tartsd titokban, a szennyest soha ne teregesd ki. Senkinek sem kell tudnia, hogy mi van a lelkedben, esetleg csak a párodnak, akiben megbízol.

3. Mindig csak szívből segíts másoknak

Érdekből nem mindig jó cselekedni, segíteni. És ne kérkedj azzal, hogy kinek, mikor és menyit segítettél.

4. Ne beszélj senkinek az álmaidról

Egy kutatás révén nemrég arra jutottak a szakemberek, hogy ha valaki úgy beszél az álmairól, hogy még nem fogott hozzá azok megvalósításának, akkor könnyebben elveszti a motivációját. Ezért tartsd meg magadnak a vágyaidat, amíg nem lépsz a tettek mezejére.

5. Ne öntsd ki a lelked egy olyan embernek, akit pár órája ismersz

Azért, mert nem bízhatsz egy idegenben, nem tudhatod, hogy visszaél-e a helyzettel. A titkaidat tartsd meg magadnak, ez nagyon fontos.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!