Ha ön is gyógyszert szed, akkor ez nagyon fontos hír!



Lehetséges gyógyszercsere miatt visszahívja a lakosságtól a Scippa antipszichotikum egyik gyártási tételét (H65102A) az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

Az OGYÉI közleménye:
A Scippa 15 mg filmtabletta csomagolása során hiba történt, és a készítményt gyártó Richter gyógyszergyár a magyarországi gyógyszerügyi hatóságot arról tájékoztatta, hogy a patikai forgalomban a tétel egyik dobozában vérnyomáscsökkentő (H630902C Co-Sentor 50 mg +12, 5 mg UA ) buborékfóliát talált egy beteg.
Ezért az OGYÉI az érintett tétel betegszintű visszahívásáról döntött.

A két termék szelvénye azonos méretű, de a filmtabletták eltérő külleműek (a Scippa fehér színű, kör alakú, mindkét oldalán domború, egyik oldalán felezővonal a másikon N55 bevésés, a Co-Sentor narancsszínű, kör alakú, bikonvex, egyik oldalán C23 bevésés).
A biztonságos gyógyszerfogyasztás érdekében az OGYÉI arra kéri a betegeket, hogy ellenőrizzék a gyógyszer csomagolásán a gyártási számot, és ha az egyezik az említett tétellel (H65102A), akkor hagyják abba a készítmény szedését és vigyék vissza a gyógyszertárba!

A patikai forgalomban elérhető helyettesítő termék, a Escitalpram-Teva 15 mg filmtabletta. Az OGYÉI tájékoztatta a Teva gyógyszergyárat azt kérve tőlük, hogy készüljenek fel az esetleges cserék miatti megnövekedett forgalomra – olvasható a gyógyszerészi hatóság közleményében.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG AZ INFORMÁCIÓT MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!