A terméket vissza kell vinni az üzletbe.A Hirös márkájú szénsavas ásványvízről van szó, amiben a vizsgálatok során baktériumszennyeződést találtak. A Nébih laboratóriuma a cég több palackjában is Pseudomonas aeruginosa baktériumra bukkant.

A Pseudomonas-félék egy viszonylag nagy, szabadon élő baktériumcsoport. Meglehetősen sokoldalú, élőhelyéhez széles körben alkalmazkodik, és még desztillált vízben is képes szaporodni. A Pseudomonas filmszerű bevonatot képez a csőhálózaton, ami lökésszerűen válik le, így előfordulhat, hogy nem minden palackban található meg. A Pseudomonas aeruginos baktérium az Egészségügyi Világszervezet (WHO) besorolása alapján a legveszélyesebb rezisztens, az antibiotikumoknak nagyban ellenálló, tehát nehezen elpusztítható baktériumok csoportjába tartozik - írta a napi.hu.

A termék pontos paraméterei:

  • Márka: Hírös
  • Csomagolás: műanyag flakon
  • Palackozza: Hírös-Vitál Zrt. (6041 Kerekegyháza, 0182/184. hrsz)

Nébih tájékoztatásából az is kiderül, hogy az ásványvíz-forgalmazásra vonatkozó szabályok szerint a természetes ásványvíz nem tartalmazhat Pseudomonas aeruginosa baktériumot egyik vizsgált 250 milliliteres mintában sem. Ugyanakkor a Nébih laboratóriuma a cég több palackjában is Pseudomonas aeruginosa baktériumot talált.

A Pseudomonas aeruginosa egy nagyon gyakori baktérium, megtalálható a földben, a vízben, a bőrfelületeken és az ember által létrehozott, mesterséges környezetekben is. Jellemzően kórházakban és más egészségügyi létesítményekben fertőz.

Az állatokban és emberben is képes betegségeket okozni, megfertőzi a sérült szöveteket vagy a legyengült immunrendszert. Gyulladást, égési sebeket és vérmérgezést okozhat, de neki köszönhetjük az úgynevezett pezsgőfürdő-kiütéseket is, amikor bárányhimlőhöz hasonló kiütések borítják el a testet. Gyakran okoz gyulladást a fül külsején.

Szerves anyagokkal táplálkozik, és ha ezt fontos szervekben teszi, például a tüdőben, a húgyutakban vagy a vesékben, az akár halálos is lehet. Mivel a legtöbb felületen megél, megtalálható nem fertőtlenített orvosi eszközökön, többek között katétereken is, ami gyakran fertőzésekhez vezet a kórházakban.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!