A keleti orvoslás szerint súlyos egészségügyi kockázatokkal jár.



Kétszer is gondold meg, hogy kihúzatod-e bölcsességfogadat. A keleti orvoslás szerint ugyanis súlyos egészségügyi kockázatokkal jár.
A legtöbb fogorvos azt javasolja, hogy a bölcsességfogakat minél előbb távolítsák el. Még akkor is, ha látszólag nincs velük probléma.

A bölcsességfogak a legtávolabbi fogak a szájüregben. A késői serdülőkorban, illetve általában 20 éves kor körül jelennek meg.

Valószínűleg civilizációs okai vannak annak, hogy egyre kevesebb az olyan ember, akinek a bölcsességfoga minden probléma nélkül, jóformán észrevétlenül kibújik a helyéről. Ha a növekedéshez nincs elég helyük, akkor előre tolják az összes fogat, ami nem csak esztétikailag előnytelen: a szorosan álló, itt-ott egymásra növő fogak sokkal inkább hajlamosabbak a szuvasodásra, hiszen még a gondos fogtisztítással sem tudunk hatékonyan megszabadulni a fogakon lévő lepedéktől.

Az egész növekedési folyamat kezdetben többnyire csak zsibbadást idéz elő az állkapocsban, esetenként pedig fejfájást okozhat. Ez nem mindig jelent erős fájdalmat, sokkal inkább idegesítő, zavaró, és mivel általában szakaszosan jelentkezik, az emberek csak rálegyintenek, hogy majd elmúlik. Ami igaz is lehet, hiszen néha a bölcsességfogak évekre is megállnak a növekedésben.

Fogak a szervezet egészének részei, vagyis élnek. A hagyományos kínai orvoslás szerint fontos kapcsolatuk van az egyes szervekkel és a belső elválasztású mirigyekkel. Nagyon sok idegszál idefut. Így a foghúzás, bármilyen hétköznapi dolognak tűnik, veszélyes is lehet.  Így ha csak orvosilag nem indokolt, hagyjuk őket a helyükön.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!