Változékony idő lesz és jön a hidegfront is!



Lehűlés és esős idő lesz holnaptól! A felettünk áthaladó ciklon hidegfrontja többfelé csapadékos és szeles időt okoz, és több fokot is visszaesik a hőmérséklet.

Péntek délelőtt hazánk jelentős részén beborul az ég, és többfelé számíthatunk esőre, záporra. Csak az északi, északkeleti részeken lesz szakadozott a felhőzet, és itt megszűnik a csapadék is. Az északkeleti országrészek kivételével délutánra folytatódik a borongós esős idő.
Délnyugaton kiadós mennyiségű csapadék is hullhat, és egy-egy zivatar is előfordulhat. A nyugatira, északnyugatira forduló szelet többfelé erős, északkeleten pedig viharos lökések is kísérik! A hőmérséklet maximuma 7 és 13 fok között lesz.

Estig főként a hegyvidéki területeken lehet viharos szél, és a legerősebb lökések a Dunántúlon és a középső országrészben lesznek, ahol meghaladhatják a 70-80 km/h-t. Péntek hajnalban az északnyugati-nyugatira forduló szél az északi részeken lehet viharos, de a nap második felére ezek megszűnnek. Napközben a Dél-Dunántúlon kialakulhat egy-egy zivatar.
A következő napokban a hajnali fagyok is visszatérnek.

Szombaton változóan felhős, napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi szél élénk lesz, és 3 - 8 fokra számíthatunk.

Vasárnap a változóan felhős idő mellett több-kevesebb napsütésre is lehet, de eleinte főleg keleten futó zápor és kisebb eső is kialakulhat. A déli szél élénk lesz, és a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 - 10 fok között várható.

Hétfőn jellemzően az ég gyengén felhős lesz, és többórás napsütésre számíthatunk. Csapadék nem lesz, de este nyugat felől felhősödés kezdődik. Mérsékelt lesz a délkeleti szél, és kora délután a hőmérséklet 7 és 12 fok között lesz.

Kedden változóan felhős, napos időben lesz, csapadék nem várható. Megerősödik a déli szél, a hőmérséklet pedig 10 - 15 fok között várható.

Szerdán északnyugat felől többször megnövekszik majd a felhőzet, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, de helyenként kiadós mennyiségű csapadék is hullhat. Erős lesz az északnyugati szél, a hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!