Évente egyszer veszünk, így könnyen belefuthatunk valami kellemetlenségbe.



Kérd, hogy vegyék le a hálót!

Ne vidd haza úgy a fát, hogy nem látod, milyen a formája! Ragaszkodj ahhoz, hogy levegyék róla. Ne sajnáld rá az időt, és rázd meg egy kicsit a kibontott fát. Így megmutatja a formáját! Azt is látod, mennyi levél hullik le róla! Ha sok alatta a tűlevél, válassz frissebbet! Ha hazavitted, a hálót mielőbb vedd le róla.

Vidd magaddal a talpat is! 

Ha szerencséd van, az árus befaragja a fenyő törzsét a talpba! Vidd hát magaddal! Egy csomó idegeskedéstől kíméled meg magad! Jó ha nem a legnagyobb tömegben intézed a favásárlást, mert akkor az eladónak is több ideje lesz veled foglalkozni.

Próbálj alkudni!

A legtöbb árus méterre dolgozik, de nagy az esély rá, hogy szívesen számul egy két arasszal alacsonyabbat! Pár napja van, hogy eladja, így ha látja egy vevőn a komoly szándékot, valószínű belemegy az alkuba. Főleg, ha többet is vesz!

Utolsó pillanatban?

A fenyőfavásárlást is jó és működő ötlet az utolsó pillanatra hagyni, hiszen ezrekkel olcsóbban juthatunk hozzá a „végjátékban”. A faárusok a megmaradt kivágott fenyőkkel Szenteste után már nem tudnak mit kezdeni, így fél, vagy harmad áron sem meglepetés, ha találunk fát. Természetesen ebben az esetben igaz, hogy a választék és a minőség is gyengébb, hiszen sokan már „rendes” áron elvitték a legszebb, legdúsabb fenyőket, de azért lehet szerencsénk.

Olvass el pár trükköt ITT, hogyan marad minél tovább üde a karácsonyfád!

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!