A paradicsomot és az uborkát egyetlen betegség sem támadja meg, mióta ezzel befújtam!



Egy olyan házilag elkészíthető növényvédő szert mutatunk be, amelyet bárki el tud készíteni. Semmi másra nem lesz szükség csak vízre, élesztőre és cukorra. Ez a keverék nem csak növényvédő szer, hanem segít a növekedésben, erőteljesebbé teszi a zöldségek színét és ízét. 

   

Melegítsünk fel 4 liter vizet 35 fokosra, majd tegyünk a vízbe 15 evőkanál cukrot és 15 g porélesztőt. A víz nem kell 35 fokosnál melegebb legyen, mert az élesztő elveszíti a hatását. Hagyjuk az elkészített keveréket állni 8 órán keresztül, közben kavarjuk egyet – egyet rajta.

A keveréket egy nagyobb edényben készítsük el (kb. 10 literes) mert az élesztőtől megnőhet, pezseghet. Ha ezt a szert reggel elkészítjük, akkor már estefele ki is próbálhatjuk.

Én először meglocsoltam a paradicsomot, majd az uborkát vízzel, ezután 6 liter vízzel felhígítottam a házi növényvédő szert, majd mindegyik növényre öntöttem 1 litert ebből a keverékből. Ha nagyobb kerted van, készíts nagyobb adagot a természetes növényvédő szerből, hogy ne legyen túlságosan felhígítva. A fenti mennyiséghez 6 liter víz elégséges. Az uborka ennek a növényvédő szernek a hatására gyorsabban terem, csak úgy mint a paradicsom.

Teheted szórófejes flakonba, és a növények leveleit is spriccelheted vele, hogy védve legyenek a betegségektől

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!