Kevesen tudják, hogy a hétköznapi fűszernövénynek rendszeresen fogyasztva csodás egészségügyi hatásai is lehetnek.



Van egy közkedvelt fűszernövényünk, amit mindenki használ, de nem mindenki tudja, milyen csodás egészségügyi hatásai is lehetnek! Ez a növény nem más, mint a petrezselyemzöld. Magas a magnézium, a foszfor, a cink tartalma, de A-, K-, C-, E-, B6- és B12 vitaminokban is bővelkedik.
A mindennapi étrendnek tartalmaznia kellene a petrezselyemlevet. Válasszunk olyan petrezselymet, amit nem kezeltek vegyszerekkel, egy csokornyit tegyük a gyümölcsfacsaróba és adjunk hozzá a megfelelő zöldségeket, facsarjuk ki.

A petrezselyemlé javítja az általános egészségügyi állapotot. Számos szembetegség esetén alkalmazható:

  • Látási problémák – petrezselymet, zellert, fokhagymát, almát és gyömbért tegyünk gyümölcsfacsaróba, facsarjuk ki ezek levét és igyuk rendszeresen ezt a keveréket.
  • Szürkehályog – petrezselyemzöld, áfonya, alma és zeller levet fogyasszunk.
  • Diabéteszes szemproblémák – petrezselyemzöld, spárga, gyömbér és zeller keverékéből készítsünk turmixot, vagy zöldséglevet.
  • Glaukóma – ebben az esetben petrezselyemből, uborkából, retekből, zellerből és málnából készítsünk zöldséglevet.
  • Szemfenéki meszesedés – petrezselyem, paprika, alma és brokkoli felhasználásával készítsünk zöldséglevet.
  • Perifériás látás kiesés – aki ezzel a problémával küszködik, készítsen zöldséglevet petrezselyemből, répából, káposztából, gyömbérből, zellerből és málnából.
  • Szemkáprázás – ez csak akkor jelent gondot, ha az illető gyakran mozgó pontokat lát. Készítsünk zöldséglevet petrezselyemből, céklából, almából, fokhagymából és zellerből.
  • Látóideg probléma – petrezselyemből, póréhagymából, káposztából, céklából, szőlőből és almából kell levet készíteni.
  • Retinitis pigmentosa – petrezselyemből, répából, gyömbérből és erdei gyümölcsökből készített lé ajánlott ebben az esetben.

Ahhoz, hogy ezeket a zöldségleveket elkészítsd, nem kell kimérned a hozzávalókat, nincsenek megszabott mennyiségek, sokkal fontosabb, hogy az adott zöldségeket és gyümölcsöket használd. A zöldségek és gyümölcsök mennyiségét ízlés szerint kell kiválasztani, ahogy elkészül a zöldséglé, az íze alapján rögtön érezhető, melyik zöldségből, vagy gyümölcsből kell még bele egy kicsi ahhoz, hogy finomabb legyen. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!