A himalájai sólámpáknak sok jótékony hatása van. De nem a hamisítványoknak!



A himalájai sótömbből készített lámpának sok pozitív hatása van, de sajnos akadnak hamisítványok is,

A himalájai sólámpák jótékony hatásai:
Megkönnyíti a légzési nehézségben szenvedők életét - A himalájai só antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal bír, ezért a meleg sótömb hatására kevésbé alakulnak ki légzési nehézségek, asztmás reakciók. Ilyenkor a váladék is csökken, ami a tüdőknek jelent nagy megkönnyebbülést.

Megelőzi az izomgörcsöket - A sóban található ásványi anyagok megakadályozzák az izomgörcsök kialakulását, ezért edzés során érdemes bekapcsolni a sólámpát. 

Tisztítja a levegőt, segít a nyugodt alvásban - Mivel méregteleníti a levegőt, és az enyhe sós levegő is jelen van, ez az idegrendszerre nyugtatóan hat, így mélyebben, nyugodtabban tudunk majd aludni.

Hogyan különböztessük meg az eredetit a hamisítványtól

1. A himalájai sólámpa színe rózsaszínes, narancssárgás

Ha a sólámpa élénk fehér, és bevilágítja az egész szobát, akkor nem igazi, ugyanis az eredeti himalájai sólámpa rózsaszínes, narancssárgás színű, és enyhe fényt bocsát ki. 

2. Az eredeti Pakisztánból érkezik

A himalájai só Pakisztánban található, ottani sóbányákból nyerik ki, a lámpa származási helye így nem lehet más. Ha mégis, akkor nem igazi.

3. Az eredeti magába szívja a nedvességet

Ha nem igazi a sólámpánk, akkor szinte egyáltalán nem szívja magába a levegőben lévő párát és emiatt jótékony hatása sincs.

4. Az eredeti törékeny, sérülékeny

Ha véletlenül leejtjük a sólámpát, de annak semmi baja nem lesz, egy karcolás sem fog látszani rajta, akkor bizonyára hamisítvánnyal állunk szemben, mert egy igazi himalájai sólámpa könnyen törik.

5. Az eredetit kicserélik, ha baja van

Mivel a szállítás során a sótömb megsérülhet, az eredeti himalájai sólámpát forgalmazók visszacserélik a sérült terméket. A hamisítványt gyártók, forgalmazók többsége viszont ezt nem teszi meg. Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!