Ennél talán csak az a meglepőbb, amit ezután tettek.Három fiatal  közösen bérelt egy lakást. Eldöntötték, hogy vesznek egy kanapét. Nem volt sok pénzük, így egy olcsó használt bútort választottak. 55 dollárt fizettek érte.

Egyikük észrevette, hogy mintha lenne valami a kanapén-párnában. Megtapogatta mi lehet az, majd észrevett egy zipp-zárat is közelében. Kihúzta, és a legnagyobb meglepetésére egy boríték volt a párnában, benne 4000 dollárral.

Átnézték az egész kanapét, és sejtésük beigazolódott: nem ez volt az egyetlen boríték. Találtak még további tasakokat is. Összesen 40.800 dollárt (kb 1,2 millió Ft) rejtett a kanapé.

Az egyik csomagban volt egy banki bizonylat, amelyről kiderült, ki a pénz tulajdonosa.

Lara Russo, Cally Guasti és Reese Werkhoven eldöntötték: nem tartják meg a pénzt, hanem visszajuttatják a tulajdonosnak.

A tulajdonos egy idős asszony volt,  elmondta, hogy 30 éven keresztül gyűjtötték a pénzt a férjével azzal a céllal, hogy öreg korukra, ha egyedül maradnak, ne legyenek gondjaik.

És hogy hogyan került a drága kanapé egy használt bútor kereskedőhöz?  A nő kórházba került, megműtötték, és távollétében a lánya átrendezte a lakást. Pár régi bútort elvitetett, és hozatott újakat. Meg akarta lepni az édesanyját!

A nő nagyon hálás volt a fiataloknak, és mindhármuknak 1000-1000 dollárt adott.

Sok embert elszédít a pénz, de ezek a fiatalok tisztességesek maradtak, és nem más szerencsétlenségével akarták megalapozni saját szerencséjüket.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!