Több tízezer embert érint a szigorú karantén.Az észak-olaszországi Lombardia és Veneto térségében lezárják az új koronavírus gócpontjait, ami azt jelenti, hogy az ott élők a következő két hétben nem hagyhatják el a területet, és senki nem léphet be oda. Az intézkedés Venetóban 3500 embert érint, Lombardiában közel 47 ezret.

A vesztegzár az északnyugati Lombardia tartományban a Lodi város térségében található tíz önkormányzat lakosait érinti, valamint az északkeleti Veneto tartományban Vo' Euganeo területét. 

Az érintett térségekben felfüggesztik a termelési tevékenységet, zárva lesznek a vállalatok, gyárak, hivatalok, oktatási intézmények, üzletek, templomok. Az intézkedés Venetóban 3500 embert érint, míg Lombardiában csaknem 47 ezret.

A miniszterelnök a polgári védelem képviselőivel, az egészségügyi hatóságokkal és az érintett tartományok kormányzóival tartott többórás kormányülés utáni sajtótájékoztatón jelentette be a 'sürgős és rendkívüli' intézkedéseket 'a fertőzés megfékezésére'. Az érintett térségekben élők együttműködését és türelmét kérte a lappangási időszak végéig. A római kabinet anyagi kártérítést is biztosít a termeléskiesésért és egyéb gazdasági károkért.

A további intézkedések között szerepel az iskolai kirándulások országos felfüggesztése és a sportesemények elhalasztása.

A polgári védelem legfrissebb adatai szerint 76-ra emelkedett a fertőzöttek száma Olaszországban, és 2 idős ember meghalt. Lombardiában 54-en, Venetóban 17-en betegedtek meg. Emilia-Romagnában és Lazio tartományban 2-2, Piemontéban 1 ember kapta el a koronavírust. A 2 laziói fertőzött kínai, ők turisták voltak az országban. Arról a házaspárról van szó, akiket elsőként még február elején vittek kórházba Rómában. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!