Már a rendőrség is figyelmeztet, mit csináljanak az autósok a viharokban.Egy lassan mozgó hidegfront hatására ma többfelé alakultak ki zivatarok. Emellett nagy területen fordulhatnak elő heves zivatarok is.  Békéscsabán diónyi jégdarabok estek, Gyulán pedig szupercella tombol.

Az erősebb zivatarokat felhőszakadás, 100 km/h meghaladó széllökések és helyenként akár 5 centiméteres átmérőjű jégdarabokkal hulló eső is kísérheti - írja az Idokep.hu.

A heves zivatarok veszélye miatt narancssárga (másodfokú) riasztást adott ki Nyugat- és Délnyugat-Dunántúl egyes részeire az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután. A meteorológia 16 óra után Délkelet-Magyarországra is narancssárga riasztást adott ki. Baranya, Somogy és Zala, valamint Békés és Csongrád megye egyes területein a heves zivatarok mellett veszélyt jelenthet az erős szél és a jégeső.

A rendőrség azt tanácsolja az autósoknak, hogy zivatar idején azonnal csökkentsék a sebességet, vagy álljanak félre, és ha csendesedik az eső, akkor folytassák útjukat.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!