Kinek-kinek más hozza meg a szerencsét! Nézd meg, mitől óv meg!



Ha úgy érzed, mostanában túl sok negatív hatás ér, akkor vesd be az alábbi ősi amuletteket!

Nézd meg őket, és válassz egyet, ami leginkább vonz téged.

Ha választottál, akkor nézd meg, minek a jelképe az, és milyen védelmet jelent számodra.

1. Kelta hurok
A kelták egyik legősibb jelképe sokaknak ismerős lehet a Bűbájos boszorkák című sorozatból is, ami nem véletlen. Az ősi szimbólum az egymásba fonodással a végtelent szimbolizálja, míg a hármas szám a föld, a tenger és az ég szent hármasságára utal. Az egybefonódó minták egyfajta összhangot, harmóniát is jelképeznek.

2. Ízisz csomója
Az egyiptomiak anyaistennőjének, a varázslás és a termékenység megtestesítőjének védelmét az övére kötött csomó szimbolizálta, mely később védelmező szimbólum lett. A hosszú életet is jelképező csomót a gonosz varázslatok semlegesítésére alkalmazták.

3. Ankh kereszt
A Nílus- vagy füles-keresztként is ismert jelkép az egyiptomiak hite szerint fokozza az életerőt, véd a rontásoktól és elűzi az ártó szellemeket.

4. Lóhere
Az igen ritkának számító négylevelű lóhere nemcsak szerencsét hoz, de a hiedelem szerint az ártó szellemek ellen is hatásos védekezés.

5. Pentagram
A sokak által tévesen megítélt jelkép az isteni geometria egyik szimbóluma. A felfelé álló pentagram a fehér mágia jelképe, az ötször megtörő és önmagát ötször metsző vonal az aranymetszés szabályainak is megfelel.

6. Hamsza
A Fatima kezeként is ismert amulett a Keleten és Észak-Afrikába igen elterjedt. Az iszlám folklór jelképének is felfogható stilizált kéz a szemmel verés ellen alkalmazható.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!