A legszűkebb ruha is jól áll majd rajtad.



Mindenki karcsú derékra vágyik, ám azért, hogy ez az álom teljesüljön, tenni kell. Még annak is, aki nyert a genetikai lottón, és az átlagosnál jobb adottságokkal rendelkezik. A szuper hír az, hogy nyárig rengeteg felesleget ledolgozhatsz a kényes részről, ha a cikkben felsorolt gyakorlatokat minden egyes nap megcsinálod – természetesen a meghatározott ismétlésszámban. Hajrá!

1. Plank könyök-és térd érintéssel

Vedd fel a plank pozícióját, támaszkodj az alkarodon, hátad, feneked, lábaid egy egyenes vonalat alkossanak. Ha ez megvan, akkor húzd fel az egyik térdedet úgy, hogy közben megérinted a könyöködet. Csináld meg a másik oldalra is. Ez számít egy ismétlésnek.

Mennyit csinálj? 2 vagy 3 sorozat, mindegyik 10 ismétlésből álljon

2. Orosz twist

Üllj le a földre és ragadj meg egy kis súlyt. Dőlj hátra egy kicsit, a lábaidat húzd fel, majd szorítsd össze és emeld fel a levegőbe. Vigyázz, ne veszítsd el az egyensúlyod! Ha ez megvan, akkor fordulj el jobbra, a térdeidet pedig engedd az ellentétes oldalra. Tartsd meg pár pillanatig a pózt! Ezután válts oldalt: balra fordulj, a térdeidet pedig vidd el jobbra. Tartsd meg pár pillanatig a pózt! Ha mind a két oldal megvan, az számít egy ismétlésnek.

Mennyit csinálj? 2 vagy 3 sorozat, mindegyik 10 vagy 15 ismétlésből álljon

3. Plank labdán

Ehhez a gyakorlathoz szükséged lesz egy fitballra. Támaszkodj rá az alkaroddal, mintha a plank pozícióját vennéd fel. Figyelj arra, hogy a hátad, a feneked és a lábaid egy egyenes vonalat alkossanak. Ha ez megvan, akkor görgesd kicsit előre a labdát, majd vissza. Ez számít egy ismétlésnek.

Mennyit csinálj? 3 sorozat, mindegyik 10-25 ismétlésből álljon

4. Inga

Feküdj hanyatt, a karjaidat a testeddel merőlegesen fektesd a talajra, a lábaidat kinyújtva emeld fel. Ha ez megvan, akkor engedd le az egyik oldalra a lábaidat, majd húzd vissza középre. Csináld meg ugyanezt a másik oldalra is. Ez számít egy ismétlésnek.

Mennyit csinálj? 3 sorozat, mindegyik 10-25 ismétlésből álljon

5. Teáskanna

Állj meg vállszélességű terpeszben, az egyik kezedben súly, a másik karod emeld a füled mellé, nyújtsd az ég felé. Ha ez megvan, akkor azzal a kezeddel, amelyikben a súlyt fogod, hajolj fokozatosan a föld felé. Figyelj arra, hogy a másik karod közben kinyújtva maradjon, a hátad ne görbüljön meg, az oldalad is feszes, egyenes maradjon. Térj vissza a kiinduló helyzetbe. Csinálj 10 ismétlést, majd ugyanennyit a másik oldalra is.

Mennyit csinálj? 2-3 sorozat

 
Forrás: femcafe

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!