Itt ellenőrizheti, hogy most mennyi pénz van rajta!



Minden magyarnak van nyugdíjszámlája, és megnézheti, hogy mennyit fizetett be eddig az állami rendszerbe. Nem könnyű megtalálni ezt a kimutatást, de ha van ügyfélkapus azonosítója, pár perc alatt minden kiderül.

A magánnyugdíj pénztárak államosítása után is van az embereknek egyedi állami nyugdíjszámlája. Érdemes ide belépni, mert itt leellenőrizhetjük a legfontosabb adatokat, és ha valami probléma van, akkor még időben tudunk lépni.

A rendszerbe kizárólag ügyfélkapus regisztrációval tudunk bejelentkezni, amit a helyi okmányirodákban elkészítenek. A számlán láthatjuk, hogy eddig mennyi nyugdíjjárulékot fizettünk be az állami kasszába.A társadalombiztosítási egyéni számla tartalmát a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény határozza meg. Az adatok a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól származnak. A nyilvántartásból hitelesített másolatot vagy kivonatot kérhetünk.

Lépjünk be az országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) honlapján keresztül az Ügyfélkapura, majd ott adjuk meg azonosító és jelszavunkat. Az oldal visszairányít az ONYF oldalára, ahol a TAJ-számunk megadásával láthatjuk az adatokat.

https://www.onyf.hu/hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!