Erről nem nagyon beszéltek nekünk az elmúlt 50 év alatt!!!A költségvetésből elképesztő mértékben, számolatlanul és értelmetlenül folyik ki a pénz. A magyar állam már évi 13 milliárdot költ el az orosz és az ukrán nyugdíjasokra! Állítólag már elkezdődtek azok az egyeztetések, melynek során felülvizsgálnák az Ukrajnával és Oroszországgal kötött kétoldalú nyugdíj-megállapodásokat, amit még egy 1963-as rendelet szabályoz.

A ma is hatályban lévő jogszabály alapján az ukrán és az orosz állampolgárok számára is meg kell állapítani a nyugellátást, ha valaki a hazájában megállapított nyugdíjáról lemond, például azért, mert Magyarországra költözik. Természetesen ez a legritkább esetben történik meg, viszont ezt jószerivel nem is ellenőrzik a magyar állami szervek.

Az igénylések száma folyamatosan nő, 2010-ben 418, míg 2015-ben már 1167 ukrán állampolgár kapott magyarországi nyugdíjat. Ezek viszont nem azonosak azokkal a határon túli kettős állampolgárságú lakosokkal, akiknek szintén Magyarország fizeti az átlag 70-80 ezer forint körüli nyugdíjakat!

A Magyar Államkincstárnak ez az indokolatlan kiadás havonta 1 milliárd 117 millió forintjába kerül, évente pedig csak az ukrán nyugdíjasoknak összesen 13,4 milliárd forintot fizetünk ki!
Pedig ebből a pénzből évente akár 2-3 stadiont is építhetnének a gondos honatyák...

►► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS EZT AZ INFORMÁCIÓT!

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!