Nem csak frissentartásra és ételek, edények letakarására használható.A tekercsfólia igazán univerzális minden háztartásban. Nem csak arra való, hogy megőrizze a hűtőben elhelyezett élelmiszerek frissességét.

További felhasználási módok:

1. A fólia megvédi a kezet, ha a kertben gereblyével vagy lapáttal kell dolgozni. Egyszerűen csak tekerjük be vele az szerszám nyelét, és nem lesz vízhólyagos a tenyerünk!

2. Mielőtt a fagyasztóba tennéd a fagyi maradékot, tekerd körbe fóliával, így nem alakulnak ki a desszert felszínén jégkristályok!

3. Ha az ecsetet fóliába tekered, nem fog beszáradni a szőre, így másnap mindent gond nélkül folytathatod a festést. A fóliával légmentesen lezárhatod a festékes dobozt is, hogy megvédd a kiszáradástól.

4. Ha a banán szárát betekered fóliával, a banán sokáig friss marad! Én már csak így tárolom a banánt.

5. Ha légmentesen szeretnéd lezárni folyadékot tartalmazó flakonokat, használj folpackot! Mindig így zárom le a kozmetikai szereimet, mielőtt a bőröndbe teszem őket. Soha semmi sem folyik ki belőlük!

6. Legyen a bejárati ajtó közelében Folpack, betekerhetjük vele a koszos cipőnket, ha sürgősen vissza kell menni valamiért!

7. Nincs többé huzat: a fóliával lezárhatók az ablakrések.

8. Konyhai rovarcsapda! Egy tálkába tegyünk érett gyümölcsöt, majd fedjük be fóliával, a fólia tetején vágjunk egy apró rést. A legyek hamarosan belerepülnek a tálkába, ezt követően már könnyedén megszabadulhatun tőlük.

9. Lakás festésekor is kiválóan használható a fólia! Vidd fel a festéket a falra, tegyél rá folpackot, majd gyűrd össze a falon lévő fóliát. Ezzel a trükkel egyedülálló mintát hozol létre, és így lesz egyedi mintázatú a falad!

10. A hűtő polcait fedjük be fóliával. Mindig tökéletesen tiszta marad még akkor is, ha csepeg a lekvár, vagy ha kifolyik a kefir, egyszerűbb fóliát cserélni, mint kitakarítani a hűtőt.

11. A fólia nélkülözhetetlen fogyáskor! Nagyon hasznos, ha meg akarunk szabadulni a cellulitisztól: ha körbetekerjük vele a problémás területet, javul  a vérkeringés, ami elősegíti  a fogyást. Ugyanígy fokozható a fóliával mindenfajta arcpakolás, legyen az akár tisztító vagy hidratáló hatású! A fóliának köszönhető termo hatás miatt a maszk hatóanyagai könnyebben felszívódnak.

12. Fedj be vele légmentesen egy poharat, majd szúrd át szívószállal, tökéletes kilöttyenés gátló!

13. Hogy vágott virágaid, tovább frissek maradjanak, használd ezt az ötletet. Nedves szalvétával, majd fóliával is szorosan tekerd be a virág vágott végét.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!