"Láttuk, hogy gond van a lábával, viszont azt álmunkban sem gondoltuk, hogy ekkora a baj."



2019 nyár végén került be a hírekbe  egy fiatal magyar focista esete.

A Békés megyei Lőkösháza játékosát, Orsós Krisztiánt (21) óriási trauma érte: egy egyszerű sportsérülés után váratlanul amputálni kellett a bal lábát. A csatár egy előző évi megye II-es bajnokin kapott rúgást a sípcsontjára: a sebe nem gyógyult, tavasszal pedig már rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak nála az orvosok. Kiderült, az életét csak úgy menthetik meg, ha a bal térde alatt amputálják a lábát. 


– Kedden feküdtem be a klinikára azzal a tudattal, hogy minden rendben lesz. Csütörtökre az orvosok kértek egy sürgős MRI-vizsgálatot, ahol kiderült, a daganat a három-négyszeresére nőtt. Döntenem kellett, ugyanis világossá vált számomra, csak akkor maradhatok életben és láthatom felnőni a gyermekem, ha beleegyezem a drasztikus műtétbe. Úgy is fogalmazhatok, a kislányomért vágattam le a lábam... – nyilatkozta akkor Orsós Krisztián.

A férfi lábát végül tavaly nyáron térdtől lefelé eltávolították az orvosok, októberben pedig már a direkt neki készített műlábával passzolgatott a kislánnyal. De a betegség nem múlt el, januárban kemoterápiás kezeléseket kapott.

A 22 éves focista másodszor már nem tudta legyőzni a betegséget, és néhány nappal kislánya első születésnapja után elhunyt a békéscsabai kórházban. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!