Békésben kapcsolták le a 7 tonnás teherautót.A NAV munkatársai Békés megyében a 44-es főút Gyulát elkerülő szakaszán ellenőrizték azt a hét tonnás teherautót, aminek sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök közúti ellenőrzésen állítottak meg egy teherautót, ami különféle zöldségeket szállított. A sofőr átadott ugyan egy szállítólevelet a NAV munkatársainak, de azon csak pár tétel szerepelt, szemmel is jól látható volt, hogy a valójában szállított áru a papíron feltüntetett mennyiség sokszorosa – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapja.

A jármű mérlegelése igazolta a pénzügyőrök gyanúját, mert a teherautó jelentős túlsúllyal közlekedett, összsúlya a tíz tonnát is meghaladta. A szállítmány tételes átvizsgálásakor több olyan élelmiszert is találtak (torma, gomba, savanyú káposzta), melyek csomagolásán nem volt címke, és a szállítólevélen sem voltak rajta. Az is kiderült, hogy a legálisan feltüntetett 1,3 tonna helyett 2,5 tonna szárazbab volt a raktérben. Ezután a pénzügyőrök az egész teherautót átvizsgálták, a pótkerekekből 60 kilogramm jelöletlen őrölt pirospaprika is előkerült.

A NAV munkatársai értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik több mint egy tonna szárazbabot hatósági zár alá vettek, és az igazolatlan eredetű áru azonnali megsemmisítését rendelték el. Az eset után a vállalkozás további adóellenőrzésekre számíthat, a jelentős túlsúly miatt pedig a pénzügyőrök feljelentést tettek a rendőrségen.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!