Rövid ideig tartanak majd, de nagyon kiadósak lesznek.Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn első hullámban reggel, másodikban délután, este szórványosan valószínű zivatarok kialakulása, nagyobb eséllyel ismét a Dunántúl délkeleti felén és a középső országrészben, valamint az Északi-középhegységben. A zivatarokhoz rövid ideig tartó, de intenzív csapadék, 60-80 km/h-s szél, egy-egy helyen jégeső társulhat.

Május elsején reggel, délelőtt általában napos idő várható, de az Alföldön és északkeleten már reggel is több lehet a felhő, ott ekkor még zápor, zivatar is előfordulhat. Napközben a Dunántúlon főként fátyolfelhők szűrhetik a többórás napsütést, keletebbre viszont erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és délután záporok, kisebb eséllyel zivatar is kialakulhat.

A déli, délnyugati szél élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős lesz, viharos lökések csak zivatar környezetében fordulhatnak elő. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11, 16 fok között valószínű, de a nyugati megyékben néhol 9, 10 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!