Szombaton bevitték a kórházba, hétfőn elájult, és nem tért többé magához.



Nagyhajmás — Kártérítésért pereli be az Asztalos család a kórházat, miután elvesztették 2 éves kisfiukat, Mátét, akit agyhártyagyulladás helyett rotavírus gyanújával kezeltek - írja a Blikk.

Huszonhárom hónapos volt, gyönyörű, jókedvű kisfiú – nézegette könnybe lábadó szemmel a kis Máté fényképeit az édesanyja, Éva.

– Április 11-én, szombaton este még semmi baja nem volt, másnapra azonban belázasodott és hányt. Elvittük az orvosi ügyeletre, ahonnan azonnal kórházba küldtek minket.

A család a legközelebbi intézménybe ment, ahol azt mondták: a kisfiút valószínűleg rotavírus támadta meg, így ennek megfelelően kezelték. Az állapota azonban csak egyre romlott.

 – Hétfőn már nem volt magánál, fájdalmasan sírt, tekergőzött. A gyönyörű, barna szemei fennakadtak, majd elájult a karomban. Ekkor követeltem a nővértől, hogy valaki nézze meg – folytatta Éva.

– Átszállították egy másik intézmény intenzív osztályára, és ott már biztos diagnózist kaptunk: agyhártyagyulladás. Erős fájdalmai miatt el kellett altatni, és többé már nem is tért magához.

A család nehezen ocsúdott fel a sokkból, Máté bátyja, Dani a mai napig pszichológushoz jár. A kisfiúnak egy külön kis szentélyt készítettek a szülők hálószobájában: ott van az urnája, illetve azok a tárgyak, amiket különösen szeretett. 

Az eset még 2015 áprilisában történt, a család azonban most szedte össze magát annyira, hogy szembe tudjon nézni a múlttal.

áté halála után pár hónappal Éva meglepetésszerűen ikrekkel lett várandós, ők most 3 évesek.

– Nem volt pénzünk ügyvédre, ezért nem is pereltünk mostanáig. Most viszont találtunk valakit, aki sikerdíjért cserébe képvisel minket – fejtegette Asztalos Sándor.

– A pénz nem hozza vissza szeretett fiunkat, de talán a többi beteg gyerekre jobban odafigyelnek majd a kórházban, hétvégén is.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!