Már megvolt a baba, de az apuka még mindig azt hajtogatta, hogy nem tud levezetni egy szülést. Pedig már levezette...A család éppen a kórház felé tartott, amikor beindult a szülés, és azonnal félre kellett állniuk. Hívták a mentőt. A diszpécsernő így emlékszik vissza: 

– A telefon másik végén egy fiatalember volt, aki elmondta: egy út szélén álló autó sofőrje kérte, hogy hívjon mentőt, mert a felesége szülni fog – mondta Fodor Zita, a szolnoki mentőállomás mentésirányítója, aki azonnal megkezdte a segítségnyújtást.

– A fiatalember nem esett pánikba, tudott segíteni, és néhány percen belül az autó első ülésén megszületett a kislány. Megkértem őket, hogy töröljék szárazra, majd gyorsan tekerjék száraz ruhába – folytatta Zita, aki elárulta, az édesapa teljes extázisban volt.
– Amikor a gyerek már az édesanyja mellkasán feküdt, az apuka még mindig azt kérdezte, hol a mentő, mert ő nem tud egy szülést levezetni. Fel sem fogta, hogy már le is vezette – nevetett a mentésirányító, aki mint mondja, az újszülött kislányt és anyukáját jó állapotban szállították kórházba. Forrás: Blikk

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!