Próbált segítséget kérni a 112-őn, illetve a rendőröktől, de elutasították. ITT VANNAK A RÉSZLETEK.



Kocsija anyósülésén vezette le, pusztán telefonos segítséggel felesége szülését, mindenféle előképzettség nélkül Székely Dénes, aki a Borsnak mesélt az extrém apás szülés élményéről.

A feleségnél, Ritánál csütörtök hajnalban kezdődtek a fájások törökbálinti házukban. A házaspár azonnal kocsiba ült, hogy a kórházba menjen, de – mint reggelente szokás – dugó volt az M1-esen. A baba viszont szokatlanul gyorsan eljutott a szülőcsatornáig, így Székely Dénesnek fel kellett vennie a szülész szerepét. 

Mint a lapnak mesélte, ösztönösen cselekedett aszerint, amit 'a belső hangja súgott'. A párnak egyébként van már két gyereke, tehát az apának van tapasztalata gyerekekkel, igaz, szülést ilyen közelről még nem asszisztált végig korábban. A baba végül az anyósülésen született meg, mert hamar kibújt a feje, így az asszony már nem tudott átmenni a hátsó ülésre, ahogy a mentők diszpécsere telefonon tanácsolta. 

Érdekes, de mint az esetből kiderült, ilyenkor sem lehet rendőri felvezetést kérni, hogy kiverekedjen a dugóból valaki. Székely azt mesélte, beszólt a 112-re, és megpróbálkozott ezzel, de elutasító választ kapott. Még egy közelben vesztegelő rendőri teherautót is megkért, de azt felelte neki a sofőr, ehhez nincs jogosultsága. 

Szeptemberben Miskolcon is történt egy hasonló eset, akkor telefonon vezette le a szülést egy olyan fiatal mentőápoló, aki alig pár hete állt előtte munkába. Egy pánikba esett édesanyában tartotta a lelket, amíg ki nem értek a mentők.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!