Nagyon kellemetlen és igen fájdalmas. Így tudod enyhíteni a panaszokat.



A lábgörcsnek számos oka lehet: izomtúlterhelés, diabétesz, terhesség, dehidratáltság stb., de vannak alternatívák, melyekkel otthon is enyhíteni tudod a kellemetlen panaszokat.

Meleg

Az elektromos melegítőpad használata is segíthet a fájdalmak enyhítésében. 15-20 perces használat esetén stimulálja a problémás terület vérellátását. Ha nincs erre lehetőségünk, akkor vegyünk egy forró fürdőt.

Elektrolitok

Az elektrolitok a szervezet ásványszükségletét hivatottak biztosítani. Ide tartozik a kálium, a kalcium, a nátrium és a magnézium. Ha alacsony a szervezet ásványianyag szintje, akkor a görcs kialakulása is esélyesebb, ezért fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket és teljes kiőrlésű készítményeket.

Nyújtás

Ha arra ébredünk, hogy éjszaka görcs fogja el a lábunkat, az egyik legkézenfekvőbb megoldás a nyújtás. Annak ellenére, hogy bizonyára fájdalmas lehet abban a pillanatba szépen óvatosan kezdjük kinyújtani a lábat. Ez segít, hogy a fájdalom kevésbé legyen intenzív. Ezen kívül a rendszeres napi testmozgás is megelőzően hat az izomgörcsök kialakulásában.

E vitamin

Az E vitamin segít a vérerekben lerakódott blokkokat feloldani, mert ez is szintén serkenti a vérkeringést, így csökken a görcs kialakulása. E vitamin tartalmú étel például a mandula, spenót, avokádó, de a gyógyszertárban is könnyen beszerezhetjük táplálékkiegészítő formában.

Víz

Érdemes a napi ajánlott folyadékmennyiséget bevinni a szervezetbe (2-2,5L). Ezt nem csak vízivással tudjuk teljesíteni, hanem lédús gyümölcsök fogyasztásával, levesekkel, teákkal, különböző cukormentes limonádékkal.

Ha megfelelő mennyiségű folyadékot iszunk, sportolunk és oda figyelünk miket eszünk, akkor már sokat teszünk testünk egészségéért, így az izomgörcs kialakulása is kevésbé valószínűvé válik. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!