Gréczy Zsolt belebukott a magánéleti botrányba.Lemondott parlamenti mandátumáról Gréczy Zsolt. Az elmúlt napokban botrányba keveredett DK-s politikus az atv Egyenes Beszéd című műsorában bejelentette, hogy december 31-i hatállyal lemond képviselői helyéről – írja a DK-közeli Nyugati Fény.

A portál szerint a politikus délután tájékoztatta döntéséről Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét, aki elfogadta lemondását. Gyurcsány közösségi oldalán „magánéleti hülyeségnek” minősítette Gréczy Zsolt magánügyét, amelyből  közügy lett.

Gréczy Zsoltról a médiában a héten névtelen levélíró által küldött kompromittáló képek jelentek meg. A politikus lemondását azzal indokolta, hogy intim tartalmú képeinek nyilvánosságra kerülése terhet jelentene a Demokratikus Koalíciónak.

A fényképek, amelyeket szerinte „nyilvánvalóan csak bűncselekmény útján” hozhattak nyilvánosságra, „azt a látszatot keltik, mintha egy erkölcstelen figura lennék” – mondta Gréczy Zsolt. Hozzátette: most is úgy gondolja, nem zaklató, hanem az ügy áldozata.

Kitért arra is: továbbra is fenntartja azt az álláspontját, hogy az általa kilátásba helyezett perek mennek majd a maguk útján. A műsorban arra a kérdésre, hogy elküldte-e a képeket valaha valakinek, azt mondta: „nem tudom, már nem foglalkozom ezzel a kérdéssel, túl vagyok ezen a történeten”.

Gréczy listáról jutott a parlamentbe, így utódjáról a továbbra is kilenc fővel működő DK-frakció dönt majd.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!