Tamást hazaküldték a sürgősségiről azzal, hogy majd keresse fel a háziorvosát. 2 gyermeket hagyott hátra.



Illés Tamás (†50) születésnapjára készült a család, ám végül halotti tort kellett ülniük: a férfi bement a kórházba, három nap múlva meghalt.

Minden készen állt az 50. születésnapi partira, de Illés Tamás pár nap híján nem élhette meg az ünneplést. A férfi munkahelyéről ment az egyik nyugat-magyarországi kórház sürgősségijére. Rosszul lett: vért köpött és hányt. Az osztályon megvizsgálták, azt mondták, tüdőgyulladása van, majd elküldték azzal, hogy keresse fel a háziorvosát. Három nappal később Tamás meghalt: mint kiderült, vérmérgezést kapott a súlyos, bakteriális eredetű tüdőgyulladás nyomán.

– Hétfőn lett ötvenéves a testvérem, majd ugyanazon a héten, csütörtökön rosszul lett. Pénteken már nagyon súlyos tünetei voltak – emlékezett Illés Péter (37).Testvérének születésnapját a hét végén ünnepelték volna, már mindent előkészítettek.

– Szombaton már nem volt vizelete, 65 volt mindössze a vérnyomása, a bőre pedig elszíneződött. Mentőt hívtunk hozzá. Egy másik, területileg illetékes kórházba vitte a szirénázó autó, ahol megállapították: vérmérgezést kapott a bakteriális tüdőgyulladás miatt, amit ha időben észrevesznek, még meg tudták volna menteni Tamást. A testvérem meghalt, itthagyva ikreit, a 26 éves Andit és Tomit, valamint a hetvenéves anyukánkat – csuklott el Péter hangja.
A család szerint a kórházi papírokon látszik, észlelték a súlyos tüneteket. Ám ahelyett, hogy az ilyen esetben kötelező, további vizsgálatokat elvégezték volna, és Tamás befektetik a kórházba, elküldték a háziorvosához.

A szepszis az egész szervezetet érintő, összetett tünetegyüttes. Leggyakrabban baktériumok, toxinok, vírusok felelnek az életveszélyes állapotért. Kiindulhat a bőrön kialakult fertőzésből, a tüdő megbetegedéséből, akár a máj vagy az epehólyag gyulladásából is.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!