A négy napos hétvége ezt hozza nekünk.



Csütörtökön gyakran erősen megnövekszik a felhőzet és több helyen előfordulhat kisebb eső, zápor, délen-délkeleten egy-egy zivatar is. Emellett legalább rövid időszakokra a legtöbb helyen kisüt a nap. A Dunántúlon feltámad a déli-délkeleti szél, egy-egy erős lökés is lehet. Délután 8-15 fokot mérhetünk, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Pénteken sokfelé várható eső, zápor, délután szakadozik fel délnyugat felől a felhőzet. A déli-délkeleti szél a Dunántúlon nyugatiasra fordul, a déli felén megerősödik. Délután 6-16 fok várható, északkeleten alacsonyabb, délnyugaton magasabb értékekkel.

Szombaton mediterrán ciklon hoz szeles, barátságtalan, csapadékos időt: a kezdeti eső egyre többfelé válthatja fel havazás, keleten, délkeleten ónos eső, fagyott eső is eshet. A csúcshőmérséklet a délelőtti órákban áll be 1-10 fokkal, délutántól hűlni fog a levegő.

Vasárnap is még sok lesz a felhő felettünk, többfelé előfordulhat kisebb havazás, hózápor. A szél még sokfelé lesz élénk, nyugaton és északkeleten erős, hófúvás is kialakulhat. Délután a legtöbb helyen fagypont alatt marad a hőmérséklet. A hideg, télies idő a jövő hét elején is kitart, hajnalonta a havas tájakon -10 foknál is hidegebb lehet. Forrás: idokep.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!