Bizony, csak pár napra vagyunk a jelentős lehűléstől.A köpönyeg.hu időjárás előrejelzése szerint hamarosan megérkezik hazánkba a nagy hidegfront: erős lehűlés ígérkezik a jövő hétre, ami helyenként talajmenti faggyal is járhat majd.
A köpönyeg.hu napi előrejelzése a következő:

Hétfő
Napközben északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de zápor, zivatar csak elszórtan alakul ki. Az ÉNy-i szél megélénkül. 23 és 29 fok közé melegszik a levegő.

Kedd
Megerősödő ÉNy-i széllel, főleg DNy-on és ÉK-en záporokkal, zivatarokkal markáns hidegfront éri el hazánk térségét. A hőmérséklet még 24 fok körül alakul. 

Szerda
DNy-on tartósan borús maradhat az ég, és több helyen eshet az eső. Az ország többi részén csak futó záporok fordulnak elő. Sokfelé lesz erős, olykor viharos az ÉNy-i szél. 14 és 20 fok közé hűl a levegő - a tartósan esős DNy-on lesz a leghűvösebb.

Csütörtök és péntek

Változóan felhős, nagyrészt napos, száraz időre van kilátás. Reggelente megjelenthetnek az első talajmenti fagyok, hiszen 2m-es magasságban mindössze 4-10 fok valószínű. Délutánonként is hűvös lesz: mindössze 14-19 fok ígérkezik.

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!