Kevesen ismerik a géppel való mosogatás trükkjeit.A legtöbb háztartásban a mosogatógépet úgy kezelik, mint amibe bármit, bárhogy be lehet „dobálni” aztán a többit majd a gépe elintézi. Kevesen ismerik a géppel való mosogatás trükkjeit.

Soha ne tegyél fát, alumíniumot vagy rezet a gépbe!

A fa evőeszközök, étkészletek, deszkák minden kellemetlen szagot magukba szívnak a mosás során, anyaguk lassan rongálódik. Az alumínium és réz pedig úgynevezett reaktív fém, ami azt jelenti, hogy könnyen korrodálódnak.

Ne fáradj az előmosással, áztatással!

A gép és a benne lévő tabletta úgy van kitalálva, hogy az előzetes áztatás felesleges legyen, mert amúgy is tisztára mos mindent. Amit viszont meg kell tenni, az ételmaradék kikotrása a tányérból, mert eldugíthatja a szűrőt. Ezt amúgy is hetente tisztítani kell!

A legkoszosabb edényeket tedd középre!

Nem mindegy, mit hova helyezünk! A műanyag kerül a legfelső részre, hogy ne olvadjanak el. A poharak is felülre kerülnek. A nagy trükk az, hogy a legkoszosabb edények mennek középre, mert itt lesznek a legjobban elmosva!

4, Ne tedd a mosogatótablettát a reteszbe!

Van egy hely fenntartva a mosogatótablettának, de az új 3 az 1-ben tabletták akkor működnek a legjobban, ha szabadon a gép aljába helyezzük őket! 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!