Ha nem hazait veszel, ebbe könnyen belefuthatsz.Különös rémtörténetet kering az interneten. Több millióan megosztottak.egy amerikai blogban megjelent bejegyzést: 
'Nemrégiben egy barátnőmnek cisztát távolítottak e méhéből. Fekete folyadékkal volt tele a ciszta. A műtét után jobban lett, de aztán visszanőtt a daganat. Legnagyobb megdöbbenésére az orvos megkérdezte, szokott-e csirkeszárnyat enni. természetesen igen. Ez az egyik kedvence!'

Az orvos azért kérdezett rá a csirkeszárnyra, mert tudja, mivel serkentik növekedésre az ipari méretekben tartott csirkéket. Hormonokat és szteroidokat kapnak, amit injekció formájában leginkább két ponton, a nyakuknál és a szárnyuknál fecskendeznek be. Ezeken a részeken sokkal nagyobb koncentrációban találhatók női hormonok, főleg ösztrogén, de más esetekben progeszteron is. Ezek a szervezetbe jutva komoly problémákat okozhatnak: daganatokat, ösztrogén dominanciát, a hormonháztartás felborulását.

Az EU-ban nem megengedett a stimuláló szerek alkalmazása a nagyipari hústermelésben, ám az EU-ban kapható húsárú EU-n kívülről érkezik.

Vásárolja hazai terméket, ha lehet piacon, őstermelőtől. Akkor nyugodtan eheted továbbra is a sült csirkeszárnyat!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!