Nemcsak a lyukat tömi be, de kalciumot, fluoridot és foszfátot juttat a fogba, így a fog gyakorlatilag újjáépíti önmagát. 



Új, forradalmi fogtömés van terjedőben, amely megakadályozza a fog további romlását. A technika a fogászati beavatkozások csúcsa
Az újonnan bevezetett összetevő, a bioaktív üveg nem csupán a lyukat tömi be, de egyúttal a bakteriális kárt is enyhíti. Ásványi anyagokat bocsát ki – kalciumot, fluoridot és foszfátot, aminek következtében a fog öngyógyító folyamata beindul, és gyakorlatilag újjáépíti önmagát. 

A Queen Mary University szakemberei által kifejlesztett újfajta tömések olyan biztosan illeszkednek a fogba, hogy a kiesés, szinte lehetetlen.

„Ezzel a technikával a fogászati beavatkozások egészen átalakulnak, sokkal kisebb lyukakat kell betömni, és aligha keletkezik egy fogon második lyuk is. Ezek a tömések reményeink szerint egy életre szólnak, és a bennük lévő ásványok megakadályozzák, hogy a baktériumok az apró lyukakon keresztül a fog egyéb részeibe is eljussanak, és tovább rontsanak a helyzeten” – mondja Robert Hill professzor, aki a technológia kidolgozásában a kezdetektől részt vett.

Az újfajta tömések fehér színben lesznek elérhetők, az amalgám tömések ezzel végleg eltűnhetnek a fogászati praxisból. A szakemberek ezzel párhuzamosan egy újfajta fogkrém kidolgozásában is részt vesznek, amely szintén segít a fog megerősödésében. Forrás

►► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!