Mindegy, hogy egy családtagunkhoz megyünk, vagy ismerősökhöz, vannak alapvető szabályok, amelyeket be kell tartani, hiszen ezek a személyiségünkről árulkodnak.Légy pontos

Az édesanyád, vagy egy ismerősöd meghívott ebédre? Akkor illendő lenne időben odaérni. Még akkor is, ha a családdal mész, ez nem lehet kifogás. Ha tudod, hogy dugó lesz, indulj el időben.

Vigyél ajándékot

Egy apróság is megteszi, bonbon, virág, kávé, amit szeret az, akihez mész. A szüleink ezt nem várják el tőlünk, ha meghívnak minket ebédre, de ettől még kellemes érzés a számukra, hogy gondoltunk rájuk.

Tiszteld a házigazdát

Ha ők nem járkálnak cipővel a lakásban, akkor te is vedd le a cipőd. Figyelj az ilyen apróságokra, mert neked talán fel sem tűnik, de a házigazdát megsértheted vele.

Az ebédmeghívás nem azt jelenti, hogy maradj ott vacsorára is

Sokan nem tudják értékelni a vendégszeretetet. Ha meghívtak valahová és jól érezted magad, akkor is van egy bizonyos idő, amikor illik hazamenni. Ne élj vissza a vendégszeretettel. A házigazda nem fog azzal megbántani, hogy szól, ideje lenne távozni, de ezt ne is várd meg. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!