Soha ne egyél ilyen görögdinnyét!

Gasztro
2017. 06. 14.
Több ezer kilométerről érkezik, és köze nincs az egészséges magyar görögdinnyéhez. De könnyen felismerheted!Elárasztották a világpiacot a kínai dinnyék, mivel áruk nagyon kedvező.

Ám sajnos több vizsgálat is alátámasztotta, hogy a dinnyetermesztésben is növekedési vegyszereket használnak annak érdekében, hogy a növények sokkal nagyobbak legyenek.

A klórfenuron olyan kémiai anyag, amely a dinnye méretét 20% -kal növeli, ráadásul lecsökkenti a termesztési időt is. Ez hasznot hoz a termesztőnek, a kereskedőnek is. De mi van a fogyasztóval? Honnan veszi észre, hogy nem 'természete' dinnyét eszik?

Ezeknek a dinnyéknek a magja nem fekete, hanem fehér. Vagyis ha fehér magú dinnyét látsz, azt messzire kerüld el!

A kínai szabályozás nem tiltja klórfenuron használatát. Ugyancsak megengedett az Egyesült Államokban a kiwi és a szőlő termesztésben.

A világ tudatában van annak, hogy az ipari méretű állattartásban mindennapos a növekedési hormonok használata. De hozzá kell szokni a gondolathoz, hogy a növénytermesztés is érintett ebben a manipulációban: a gyümölcsök és zöldségek növekedését is hormonokkal stimulálják.

Ha teheted, vásárolj megbízható helyi termelőtől! Ne csak az árat mérlegeld, hanem gondolj az élelmed beltartalmi értékére is. Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS  

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!

loading...

SZÓLJ HOZZÁ