Benned milyen emléket ébreszt fel?



Gyermekkoromban sűrűn volt a vacsoránk, paprikás zsírba mártogattuk, citrompótlós teával ! Nagyon szerettük !

Régen volt. Mentünk le a templom dombon Jánosfalvi Bözsinéni anyukájával (Bözsi nénivel) és a kezembe adott kétszem SÜLTkrumplit és még meleg is volt, az olyan finom volt mig élek nem felejtem el.

Isteni finom volt. Télen friss tepertővel ettük!

Nagyon szeretem, különleges illata van az így elkészitett krumplinak, hagymával szalonnàval, imádom.

Nagyon szeretem, még most is sütök krumplit igaz a gáz sütőjében, mellé sült szalonna, paprikás, sós, zsír vagy olaj mártogatni fenséges. Mellé frissen sütött házikenyér!

Most is nagyon szeretem, igaz nem sparheltben sül. Toka szalonna, sült kolbász zsírjába mártogatva a legfinomabb.

Valamikor mikor tanyán laktunk és a faluba mentünk suliba télen sültkrumpli volt a kesztyünk majd után a az uzsonna. Régi szép idők!

Mi vajjal, szalonnával, lila hagymával szeretjük...

Dunna alatt, konyharuhában izzasztva! Imádtam!

Nagypapám mindig tett be a sparhelt lerjébe, és aztán ki szedte a sulc kötőjébe!! Alig vártuk hogy meg süljön!! Kolbász zsirba tunkolva ettük!! 

Gyerekkorom egyik legjobb kajája. Anyu nem gyakran csinálta, csak ha biztos volt benne, hogy mindannyian otthon leszünk. Betekerte konyharuhába, hogy langyos maradjon és kipakolt minden fűszert, ki hogy szereti. A sláger a paprikás fűszeres zsír volt. Akkoriban ez nagyon csóró kajának számított, de nagyon finom.

Gyerekek voltunk, kint rohadt hideg, mi egész nap kinn az utcán. Mikor hazamentünk a mama mindenkinek egy kosárka krumplit nyomott a kezébe a cserépkályha elé ültetett bennünket. Kaptunk mellé finom házi zsírt meg felszeletelt hagymát. Hű, most is csorog a nyálam.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!