Leborotvál hajjal, őszintén beszélt, hogy mi mindenen kellett keresztül mennie.



Fresh Andinál januárban diagnosztizáltak mellrákot. Az énekesnő ekkor már jegyben járt szerelmével, aki a bajban is kitartott mellette. Összeházasodtak, de nászút helyett, kemoterápiára ment. 

Jól emlékszik arra a napra, amikor egy csomót tapintott ki a mellében. Akkor egyszeriben minden megváltozott.

– Január tizenötödike volt. Ha valami furcsát észlelek, ami rendellenes, azonnal elmegyek az orvoshoz, egyetlen pillanatot sem késlekedem, nem diagnosztizálom magam az internetről – kezdi Andi.

Azonnal elment az Országos Onkológiai Intézetbe, miközben végig meg volt róla győződve, hogy ez csak egy ártalmatlan csomó. Ott megállapították, hogy daganat, már csak arra keresték a választ, hogy jó- vagy rosszindulatú tumor növekszik-e benne.

– Bekövetkezett a legrosszabb. Közölte velem az orvosom, hogy rosszindulatú elváltozást találtak. Abban a pillanatban fogalmam sem volt arról, hogyan tovább, egyáltalán milyen lehetőségeim vannak – folytatta Andi, aki alapvetően pozitív személyiség lévén nem esett kétségbe, de a bizonytalanság felőrölte.

– A családommal abban a pillanatban megosztottam a rosszat, szükségem volt a támogatásukra – árulja el az énekesnő, aki testvérét, már a diagnózis pillanatában megkérte, hogy menjen vele a kórházba, és hogy ő is hallja, mit mond az orvos. – Sokáig szinte fel sem fogtam, mi történik velem.

Pár nappal később elmondták azt is, hogy elkerülhetetlen a kemoterápia, sőt addig meg sem műtenek, amíg nem esem át ezen a kezeléssorozaton. Nem szégyellem: a párommal mind a ketten sírtunk. – vallotta be Andi, akit a kezeléssel járó rosszullétek volt, hogy mellett (volt olyan nap, amikor harminckétszer hánytam) a külseje, haja elvesztése is összetört.

– Amikor a párom kopaszra nyírt egy géppel, az mindkettőnk számára roppant megrázó pillanat volt. Igyekeztünk mindent viccesen felfogni, de akkor nem ment: végigsírtuk a fodrászkodást.

Három hónapot vártak annak a genetikai vizsgálatnak az eredményére, amelyből szerencsére kiderült, hogy nem örökletes a betegsége, így szóba sem került, hogy el kellene távolítani a melleit.

– A műtét hét héttel ezelőtt történt meg, és a lehető legjobb hír, hogy nem találtak áttéteket a szervezetemben. Gyakorlatilag ki lehet jelenteni, hogy magam mögött hagytam ezt a rémálmot. Ugyan sugárkezelésekre még szükségem van, de szerencsésnek érzem magam, hogy két fantasztikus szakember is hozzájárult a gyógyulásomhoz.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!