"Tartsd távol magad a túlbuzgó onkológusoktól!"Richard Smith 25 évig volt egy neves orvosi szaklap, a British Medical Journal főszerkesztője és az európai közegészségüggyel foglalkozó UnitedHealth Europe vezetője. Jelenleg 62 éves, rákbeteg. Mégis azt állítja, hogy a rákbetegség az egyik legjobb módja az életből való távozásnak.

Blogjában nemrég arról értekezett, hogy nincs értelme milliárdokat költeni a rákkutatásra, hiszen ez a halál legjobb formája. Hiszen marad idő elbúcsúzni a szeretteinktől, meglátogatni a világ legszebb helyeit, visszaemlékezni, leltárt készíteni az életről.

Azt is hozzáteszi, hogy a rákbeteg végig a legjobb tudatállapotban van, szemben például egy demenciással, egy Alzheimeressel..

“Elismerem, hogy ez a halál romantikus szemlélete, de szeretettel, morfiummal és whiskyvel elérhető. De ehhez távol kell tartani magunkat a túlzottan ambiciózus onkológusoktól, és be kell fejeznünk több milliárd font elpazarlását a rák ellenszerének megtalálására, hogy azzal annyit érjünk el, hogy esetleg még szörnyűbb halállal haljunk” – írja Richard Smith.

Richard Smith provokációnak szánta írását, a rákról és más betegségekről szeretett volna vitát indítani. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!