Konkrét időpontot mondott.„Várjuk meg, hogy a halálozási arányok visszább menjenek. Amíg nem csökken a halálozások aránya, addig óvatosak legyünk a Budapest újranyitásával.” – tolmácsolta Orbán Viktor a járványügyi szakemberek tanácsát a péntek reggeli Kossuth rádiós interjúban.

Mikor várhatunk a fővárosi és Pest megyei térségben a korlátozások enyhítésére? – kérdezte a műsorvezető. Megismételte, hogy az orvosok, szakértők óvatosak, mértéktartók, fokozatosságot javasolnak és nem győzik ismételni, hogy a maszk használatával és a védőtávolsággal egymást is segítjük.

Örömmel indítjuk újra az életet, de nem a gazdaságot, a gazdaságnak az a dolga, hogy szolgálja az életünket, és bár a gazdaság nagyon fontos, de az élet újraindítása ennél fontosabb. Én sietnék, de a zakómat markolják a szakemberek - fogalmazott.

„Várjuk meg, hogy a halálozási arányok visszább menjenek. Amíg nem csökken a halálozások aránya, addig óvatosak legyünk a Budapest újranyitásával.” – tolmácsolta a járványügyi szakemberek tanácsát.

Az élet újranyitására legkorábban a jövő hét végén kerülhet sor – jelentette ki a kormányfő.
Az iskolák kinyitása is szóba került. Ezzel kapcsolatosan azt mondta, hogy: „nagyon bizonytalan vagyok, nem látom, hogy ennek a feltételei meg lennének mind a szülők, mind a pedagógusok részéről”. Összességében azt érzékeltette a válaszában, hogy nem valószínű a nyári szünet előtti újranyitás.  A szülők nagyon alacsony arányban adják be a gyerekeiket az egyébként most is nyitva lévő intézményekbe, így ez nem kényszeríti a kormányt arra, hogy még a nyári szünet előtt újraindítsa a fizikai oktatást Magyarországon.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!