Orbán Viktor nem dicsérte meg Habony Árpádot és nem is tapsolt örömében attól a társadalmi felháborodástól, amit a főtanácsadó által irányított kormánypárti portál tett.A nyugdíjasok felélik a jövőnket” címmel jelent meg nemrég egy nagy indulatokat kiváltó, nyíltan a nyugdíjasokat alázó írás, a csak Habony-portálnak nevezett 888.hu-n, amit mostanra már el is tüntettek. A Bertha László nevű cikkíró gyakorlatilag bűnösnek titulálta a nyugdíjasokat, és őket tette felelőssé a hazánkban zajló negatív folyamatokért. Mint kiderült, amellett, hogy a cikk lopott és elferdített volt, tulajdonképpen arról szól, hogy a fiatalok elől az idősek eszik el a kenyeret.

Az írás legfontosabb mondanivalóit az alábbiakban emeltük ki:  

Ahogyan Európában folyamatosan elöregedik a társadalom, a demográfiai piramis szép lassan átfordul, egy egészen újfajta „harc” van kialakulóban, de nem az osztályoké, hanem a generációké. Ezt a harcot elsősorban a szavazófülkéknél vívják, de míg a nyugdíjasok választásokat nyernek, addig a fiatalok jelentős része otthon marad. A megszerzett zsákmány pedig nem más, mint a mérleg nyelvének elbillenése a nyugdíjrendszer irányába, szemben az oktatással, vagy a kedvező adórendszerrel.

A választásokon vesztes generáció, a fiatalok egy egészen más jellegű fegyvert forgatnak: a lábaikat. Azokban az országokban, ahol az idősek „uralkodnak”, a fiatalok általában olyan gyorsan hagyják el az országot, amilyen gyorsan csak lehetséges. Az oktatás azonban súlyos költségeket jelent az államnak, ami a fiatalok távozásával még komolyabb adósságterhet eredményez, hiszen a befektetés nem térül meg.

Egyes elemzők egészen brutálisan írják le ezt a folyamatot, az idősebb generációkat az egykori európai gyarmatosítókhoz hasonlítják, akik mintegy kolonizálják a jövőt, felélve a gazdagságot és a tartalékokat, kietlenséget hagyva az általuk gyarmatosítottaknak, azaz a jövő generációinak. Az uralkodó énközpontú korszellemben azonban naiv gondolat a mostani, öregedő generációk önzetlenségére számítani. Manapság az unión belüli biztonsági szelep garantálja a munkaerő mobilitását, ami kizárja az idősek elleni lázadást. De kérdés, hogy mi lesz akkor, amikor a lehetőségek már külföldön sem lesznek jobbak, mint otthon.

Mint kiderült, amellett, hogy a cikk lopott, annak eredeti tartalmától elég önkényesen és célirányosan ferdítve tért el a fiatal „szerző”.
Az eredeti írás ITT OLVASHATÓ, a megegyező fordítás pedig ITT TALÁLHATÓ.

A cikket persze azóta már eltüntették nem csak a portálról, de valami érthetetlen okból nem lelhető fel sehol sem az interneten. Ezért segítünk ebben is, mert alább még meg lehet nézni.
 


NYOMJ EGY LÁJKOT ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS, és véleményezd!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!