A szabadtéri programokat keresztülhúzhatja az időjárás.



Hétfőn egy térségünket is érintő hidegfront és egy kialakuló ún. hidegcsepp hatására a magasban érkező hideg levegő labilizálja a légkört, így ismét többfelé előfordulhat eső, zápor, zivatar. A Dunántúlon és a déli tájakon lesz jellemző a felhősebb, csapadékosabb időjárás, míg északkeleten sok napsütésre számíthatunk. Kevés zivatar kialakulására is csak délnyugaton van esély. A keleti-északkeleti szél élénk lesz, északkeleten erős lökések is kísérhetik. Ezzel együtt a hőmérséklet is visszaesik, de még a legtöbb helyen kevéssel 20 fok felett maradnak a maximumok.

 Kedden további esőre, záporokra, néhol - legnagyobb eséllyel a Dunától keletre és az északnyugati határ közelében - zivatarokra is számíthatunk. Sok felhő lesz az égen, csak rövid időre süthet ki a nap. A maximumok 19-24 fok között alakulnak. A délnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, a Dunántúlon erős lökések is kísérhetik.

Szerdán helyenként párásan, ködösen indulhat a reggel, keleten, északkeleten pedig kiadós eső, zápor áztathatja a kiszáradt földeket. Kora délutánig itt várható további tartósabb csapadék, majd délután a napos időszakok mellett máshol is záporok, főként nyugaton zivatarok alakulhatnak ki. Élénk, keleten erős lehet a nyugati-délnyugati szél. A legmelegebb órákban mindössze 15-22 fokot mérhetünk.

Csütörtökön már kevesebb csapadék ígérkezik, de a kialakuló záporok mellett több helyen még megdörrenhet az ég is. Várhatóan intenzív lesz a gomolyfelhő-képződés, de ezen a napon már többórás napsütésben is részünk lehet. Marad az élénk, időnként erős nyugatias szél. A legmagasabb hőmérséklet 18-24 fok között alakul. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!